Investeringar

Högkvalitativa konsumentkrediter och smarta spartjänster

Moank är ett kreditmarknadsbolag med inriktning på högkvalitativa konsumentkrediter på den svenska marknaden och smarta spartjänster samt anknytande försäkringar.

Bolaget grundades 2015 med en strävan att tillhandahålla konkurrenskraftiga konsumentkrediter till hållbara villkor som även främjar en sund, ansvarsfull och långsiktig kreditgivning. Användande av en egenutvecklad kreditanalysmodell, aktuell bankkontoinformation och en personlig kreditprövningsprocess möjliggör Moank en mer avancerad utvärdering av potentiella låntagare.
evoli Pay logotype

Sömlösa betallösningar för företag

evoli Pay, en joint venture med evoli där Moank Fintech Group äger 50%, är ett betalbolag som tillhandahåller B2B checkout till säljföretag med så kallad fast payments.

Bolaget fokuserar på den växande affären av snabba och sömlösa betallösningar från företag. evoli Pay utvecklar och tillhandahåller kundanpassade och smarta digitala betallösningar med syfte att hjälpa säljföretag att komma närmare sina kunder och skapa ökad kundlojalitet samt nya intäktsströmmar.

Checkouten hostas både in-store och online med valmöjlighet att betala köp med faktura, delbetalning, leasing eller direktbanksöverföring.

Logotype Fimento

Molnbaserad mjukvaruplattform för finansiella tjänster

Fimento är ett SaaS (“Software-as-a-Service”)-bolag som tillhandahåller en molnbaserad mjukvaruplattform för finansiella tjänster baserat på en abonnemangsmodell. Marknaden är såväl finansiella som icke-finansiella företag i Europa.


Bolagets mjukvaruplattform är utvecklad från grunden för att vara molnbaserad, ofta benämnt “cloud native” vilket ger en modernare systemarkitektur och förbättrad funktionalitet. Mjukvaran integreras med andra informationstjänster och mjukvaruprodukter via standardiserade gränssnitt, s.k. API (Application Programming Interface) och kan därmed ingå som en del av ett ekosystem med andra tjänster.